Pravila Družtva za promicanje narodno-gospodarskih interesa Kraljevine Dalmacije (Društvo za promicanje narodno-gospodarskih interesa Kraljevine Dalmacije, 1894)
Svrha je društva bez ikakve političke težnje pomagati moralno i ekonomski Kraljevini Dalmaciji.