Pravila zadruge »Hrvatski dom« u Splitu (Hrvatski dom, 1900)
Svrha je udruge da sagradi i uzdržava hrvatski dom ili da nabavi i uredi neku već postojeću zgradu s ciljem umjetničkog, znanstvenog i društvenog okupljanja.