Pravilnik Društva "Spljetsko sirotinjsko vijeće" - "Consiglio pupillare spalatino" = Statuti della societa "Consiglio pupillare spalatino" — "Spljetsko sirotinjsko vijeće" (Spljetsko sirotinjsko vijeće, 1905)
Sirotinjsko vijeće osnovano je radi pomoći maloljetnicima bez odgovarajuće roditeljske skrbi i bolesnim osobama.