Pravilnik Društva Hrvatskog sokola u Splitu (Društvo "Hrvatskog sokola", 1902)
Svrha Sokolskog društva nije bila samo druženje i tjelovježba već je to bio jedan opći slavenski kulturni i nacionalnooslobodilački liberalni pokret.