Escavi nella necropoli antica pagana di Salona, detta Hortus Metrodori negli anni 1909 e 1910. - Bulić, Frane ([S. l.] : [s. n.], 1910)
O antičkoj nekropoli u Solinu nazvanoj "Hortus Metrodori" (Metrodorov vrt) smještenoj uz cestu koja vodi u Trogir. To je najveće i najbogatije pogansko groblje u kojem se ukopavalo od kasne republike do ranoga carstva.
Podatak o autoru na kraju teksta; puno ime autora: Frane Bulić.
P. o.: Bullettino di archeologia e storia dalmata ; a. XXXIII.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Keywords: Grobni nalazi -- Salona; Arheološki nalazi -- Salona