Spalato - Blaeu, Joan, I.; Mortier, Pierre ([S. l. : s. n., 1670)
U gornjem dijelu grafike tlocrtni prikaz gradskih utvrda, lazareta u luci i kompleks samostana sv. Frane, dok su u donjem dijelu prkazani luka i zaljev u kojem se nalazi više brodova svih veličina i vrsta.
Signature nema; d.g. na prikazu otisnuto: LIII; s.g. na prikazu otisnuto: SPALATO. // Ville des Venetiens // Elle est danse le Dalmatie // A AMSTERDAM // PAR PIERRE MORTIER // Avec Privilege.
Grafika objavljena u: Nouveau theatre d’Italie, ou description exacte de ses villes, palais, eglises, &c.: et les cartes geographiques de toutes ses provinces. Pierre Mortiere. Amsterdam, 1704.
Literatura: Saur Allgemeines Kuenstlerlexikon, sv. 11. str 338; Kečkemet, D. Grafike dalmatinskih gradova Joana Blaeua. Radovi centra JAZU u Zadru, sv. XXII-XXIII, str. 153.-180.
Podaci o autorstvu preuzeti iz navedene literature.
Izvornik digitaliziran
Keywords: Split -- Grafike -- 17. st; Bakrorezi