Oceanografija : (sa slikama) - Cvjetković, Božo (Matica dalmatinska, 1913)
Pisac govori o sastavnim dijelovime Zemlje - atmosferi, litosferi i hidrosferi te utjecaju oceana na zemljinu površinu i značaj oceanografije za ljudski život.