Oceanografija : (sa slikama) - Cvjetković, Božo (U Zadru : Matica dalmatinska, 1913)
Pisac govori o sastavnim dijelovime Zemlje - atmosferi, litosferi i hidrosferi te utjecaju oceana na zemljinu površinu i značaj oceanografije za ljudski život.
Str. [V]-VII: Uvod / Božo Cvjetković.
Bibliografija, 301-305 str. i bilješke uz tekst.
Keywords: Oceanografija -- Udžbenici