Ugo Foscolo a Spalato - Mitrović, Bartolomeo ([s. n.], 1882)
Rad o talijanskom književniku Ugu Foscolu i njegovom vremenu provedenom u Splitu. Foscolo se rodio na grčkom otoku Zakintosu (otac mu je talijan, a majka grkinja). Nakon što je njegovom ocu ponuđeno mjesto ravnatelja bolnice u Splitu obitelj se seli u taj grad. Nakon smrti oca preselili su se u Veneciju.