L'Évangéliaire slavon de Reims, dit Texte du sacre : edition fac-simile en héliogravure : publiée sous les auspices de l'Académie Nationale de Reims : précédée d'une introduction historique par Louis Léger - Matić, Tomo (Arheološki muzej, 1900)
O Reimskom evanđelistaru, pisanom ćirilicom (32 lista) i glagoljicom (62 lista); ćirilski dio potječe iz iz XI. ili XII. st. a prepisan je u južno-zapadnim ruskim krajevima iz rukopisa bugarsko.srpskoga podrijetla; glagoljski dio prepisao je 1395. češ. redovnik iz samostana Emaus u Pragu prema hrv. predlošku.