L'Évangéliaire slavon de Reims, dit Texte du sacre : edition fac-simile en héliogravure : publiée sous les auspices de l'Académie Nationale de Reims : précédée d'une introduction historique par Louis Léger - Matić, Tomo ([Split : Arheološki muzej, 1900)
O Reimskom evanđelistaru, pisanom ćirilicom (32 lista) i glagoljicom (62 lista); ćirilski dio potječe iz iz XI. ili XII. st. a prepisan je u južno-zapadnim ruskim krajevima iz rukopisa bugarsko.srpskoga podrijetla; glagoljski dio prepisao je 1395. češ. redovnik iz samostana Emaus u Pragu prema hrv. predlošku.
Nasl. nad tekstom.
Podatak o autoru na kraju teksta.
Prilog k br. 3-4 "Bullett. di arch. e stor. dalm.", god. 1900.
Tekst na hrv., a nasl. na franc. jeziku.
Keywords: Liturgijske knjige -- Hrvatska -- Srednji vijek