Viški boj - Kuničić, Petar (L. Hartman (St. Kugli), 1907)
Sadrži opis Visa, prikaz bitke kod Visa god. 1866., prikaze proslava održanih poslije pobjede kao i prigodom 20. godišnjice, 25. godišnjice, 40. godišnjice pobjede, nadalje priloge i pjesme o viškom boju, sastavke prigodom dvadesete godišnjice, sastavke prigodom dvadeset i pete godišnjice, sastavak prigodom četrdesete godišnjice.