[Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija 1945.] : [Naredba, obavijesti, pozivi i proglasi]. ([S. l. ] : [s. n. ], 1945)
Naredba, obavijesti, pozivi i proglasi iz razdoblja koje počinje 8. 5. 1945. (danom ulaska partizanske vojske u Zagreb), a završava u studenom 1945. (kada su održani izbori za ustavotvornu skupštinu)
Građa o prvim poslijeratnim postupcima nove vlasti kao što su: nacionalizacija imovine, organizacija uprave i života u Zagrebu u mirnodopskim uvjetima, sakupljanje i dostavljanje podataka o zločincima i okupatorskim pomagačima)
Keywords: Jugoslavija -- 1945.