[Salutiranje] - Bourek, Zlatko (1956)
Unutar linijski iscrtanog kadra kvadratnog oblika prizor u kojem vojnik salutira goloj ženi koja sjedi. Žena na glavi ima vojničku kapu s petokrakom, crvenu i plavu vrpcu oko vrata te crveni pojas na kojem visi pločica s crvenom zvijezdom, između nogu. U pozadini različite konstrukcije vojničkih meta.