[Salutiranje] - Bourek, Zlatko ([Ajdovščina, 1956)
Unutar linijski iscrtanog kadra kvadratnog oblika prizor u kojem vojnik salutira goloj ženi koja sjedi. Žena na glavi ima vojničku kapu s petokrakom, crvenu i plavu vrpcu oko vrata te crveni pojas na kojem visi pločica s crvenom zvijezdom, između nogu. U pozadini različite konstrukcije vojničkih meta.
Sredina gore uz gornji rub kadra olovkom monogram: BZ
Naslov dao katalogizator
Literatura: Bourek, Zlatko. Zlatko Bourek: Vojnički dnevnik/1956. : Kabinet grafike HAZU, Zagreb, 2. - 30. lisopada 2012. / [predgovor Tonko Maroević ; Kabinet grafike, 2012.
Podaci o dataciji crteža iz navedene literature
Keywords: Olovka; Akvarel; gvaš