Anketa zagrebačkih gospođa o podizanju spomenika J. J. Strossmayeru : mišljenja učesnika u anketi (1908)
1) Odbor zagrebačkih gospođa za Strossmayerov spomenik : okružnica o izdavanju koledara "Strossmayer" - tiskopis (2 lista); 2) pismo Vatroslava Jagića Odboru zagrebačkih gospođa iz mjesta Spital am Semmering 17. 8. 1909. (2 lista); 3) pismo Augusta Posilovića Odboru zagrebačkih gospođa - Zagreb, 17. 8. 1909. (2 lista); 4) pismo Roberta Frangeša Mihanovića uredniku koledara "Strossmayer" bez datuma (4 lista); 5) pismo slikara Jaroslava Vešína Odboru zagrebačkih gospođa (češ. izvornik i hrv. prijevod) - Sofija, 27. 8. 1909. (4 lista); 6) pismo Ćirila Metoda Ivekovića Odboru zagrebačkih gospođa - Zadar, 30. 8. 1909. (4 lista); 7) pismo Natka Nodila uredništvu koledara "Strossmayer" - Zagreb, 29. 9. 1909. (2 lista); 8) dopis Družtva umjetnosti u Zagrebu Odboru zagrebačkih gospođa - Zagreb, 29. 10. 1909. (2 lista); 9) Frane Bulić. Nekoje misli o Strossmayerovu spomeniku u Zagrebu ; pismo uredništvu koledara "Strossmayer" od 31. 10. 1909. (4 lista) - strojopis, autograf; 10) pismo Hermanna Bolléa Odboru zagrebačkih gospođa - Zagreb, 10. 11. 1909. (2 lista); 11) pismo Viktora Kovačića Odboru zagrebačkih gospođa - Zagreb, 15. 11. 1909. - strojopis (2 primjerka (4 lista)); 12) članak o Strossmayerovu spomeniku - izvadak iz "Narodnih novina" (16. 11. 1909.) - tiskopis; 13) dopis Hrvatskog društva inžinira i arhitekata Odboru zagrebačkih gospođa - Zagreb, 16. 11. 1909. (4 lista); 14) pismo Ivana Meštrovića Milanu Ogrizoviću, uredniku koledara "Strossmayer" - Pariz, 17. 11. 1909. (10 listova); 15) dopis Društva hrvatskih umjetnika "Medulić" u Splitu Odboru zagrebačkih gospođa - 21. 11. 1909. - strojopis (8 listova); 16) mnijenje arhitekta Huge Ehrlicha o Strossmayerovu spomeniku - Zagreb, 21. 11. 1909. (3 lista); 17) pismo Rudolfa Valdeca uredništvu koledara "Strossmayer" - Zagreb, 23. 11. 1909. (2 lista); 18) referat tajnika Gradjanskog odbora za Strossmayerov spomenik Nikole Hoffera - strojopis (21 list)