Povjestne crte o samostanskom III redu sv. o. Franje po Dalmaciji, Kvarneru i Istri i poraba glagolice u istoj redodržavi : sa prilozima - Ivančić, Stjepan Marija ([s. n.], 1910)
Knjiga govori o Trećem samostanskom redu sv. o. Franje na našim prostorima - od samog osnutka samostanskog Trećeg reda pa do širenja i utjecaja na druge dijelove Hrvatske.