Povjestne crte o samostanskom III redu sv. o. Franje po Dalmaciji, Kvarneru i Istri i poraba glagolice u istoj redodržavi : sa prilozima - Ivančić, Stjepan Marija ([S. l.] : [s. n.], 1910)
Knjiga govori o Trećem samostanskom redu sv. o. Franje na našim prostorima - od samog osnutka samostanskog Trećeg reda pa do širenja i utjecaja na druge dijelove Hrvatske.
Prilog: Prilozi odnoseći se na povjest i na staro-slavensko bogoslužje oo. samostanskog III reda s.o. Franje u Dalmaciji, Kvarneru i Istri a to izprave, pečatnice, ostavštine, namještaji, povlastice, dokaznice, pohvalnice, naredbe i razni primjerci izdani, prevedeni ili prepisani, kojih u većem dielu sabrali 18 vieka mnogoč. o. Dragutin Radić i preč. o. Antun Juranić, te se nalaze u redodržavnom arkivu, ili u arkivu pojedinih obstojećih samostana : (iz bergamina i starih pamučnih karata) / ujedno ih sakupio i za tisak prir. o. S. I.
Puno ime autora: Stjepan Marija Ivančić.
Tekst na hrv., na lat i na tal. jeziku.
Keywords: Franjevci. -- Provincija svetoga Jeronima u Dalmaciji i Istri -- Povijest; Franjevci trećoreci -- Dalmacija; Franjevci trećoreci -- Istra; Glagoljaštvo -- Povijest; Istra -- Crkvena povijest; Dalmacija -- Crkvena povijest