[Antun Ferdinand Albely, rukopisna ostavština] - Albely, Antun Ferdinand (1835)
Rukopisna ostavština Antuna Ferdinanda Albelyja sadrži uglavnom bilješke dnevničkog i putopisnog sadržaja, izvorni rukopis s pravnim sadržajem i spomenar. Cjelokupna ostavština pohranjena je na različitim signaturama u Zbirci rukopisa i starih knjiga
Antun Ferdinand Albely (1794. – 1875.), profesor na Kraljevskoj akademiji u Zagrebu, ustanovi prethodnici kasnijeg Sveučilišta u Zagrebu i pravni pisac