Društvo za kulturnu saradnju Hrvatske sa Savezom sovjetskih socijalističkih republika priređuje u Umjetničkom paviljonu (Trg kralja Tomislava) izložbu o borbama Crvene armije zvjerskom Njemačko-fašističkom uništavanju kulturnih spomenika u SSSR : od 19. do 31. kolovoza 1945. ([Zagreb : Oglasni zavod], 1945)
Fotomontaža s prikazom ruševina i dva muškarca nad hrpom knjiga
Keywords: Litografija u bojama; Politički plakati