Plinije Mlagji na selu i starinski osjećaj prirode - Bersa, Josip, književnik ([s. n.], 1903)
Uglavnom na osnovi pisama Plinija Mlađeg; donosi i odlomke iz njegovih pisama u prijevodu; p. o. god. 3/1903-4, knj. 3, sv. 3.