[Božidar Rašica. Scenografija za operu "Ranjeni dlan" u Zagrebu]. - Rašica, Božidar (1975)
Sadrži skice za scenografiju (3) za operu "Ranjeni dlan" / Ruben Radica; redatelj Petar Selem. Muzički biennale Zagreb, 1975., Hrvatsko narodno kazalište, Zagreb, neizvedeno.
Marsić, Vera. Božidar Rašica : arhitektura, scenografija, slikarstvo, pedagoški i znanstveni rad : monografija. Zagreb : Školska knjiga, 2009.
Keywords: Kazališna scenografija; Hrvatsko narodno kazalište (Zagreb); Kolaž