[Božidar Rašica. Scenografija za dramu "Staklena menažerija" u Zagrebu] - Rašica, Božidar (1985)
Sadrži skice za scenografiju i zastor (6) i fotografije (10) za dramu "Staklena menažerija" / Tennessee Williams; redatelj Mirko Perković; kostimografkinja Inge Kostinčer. Hrvatsko narodno kazalište, Zagreb; premijera 8. listopada 1952. Predstava je izvedena, ali ne sa scenografijom Božidara Rašice.