Mapa razglednica Đure Nazora iz Etnografskoga muzeja Split : Đuro Nazor's postcard portfolio at the Ethnographic Museum Split - Vojnović-Traživuk, Branka (Array, 2018)
U članku se predstavlja omanja mapa razglednica koju je sabrao Đuro Nazor, a koja sadrži dvadeset i osam ilustriranih poštanskih karata na kojima su prikazane figure u narodnim nošnjama s tradicijskim glazbalima. Deskripcijom pojedinačnih razglednica vrši se upoznavanje s dijelom neobjavljene građe Etnografskoga muzeja Split te doprinosi poznavanju djelovanja ovoga kolekcionara. Zaključno se upućuje na mogućnosti korištenja razglednica u kulturnopovijesnim i kulturnoantropološkim istraživanjima.