Hidrološka analiza izvorišnog dijela rijeke Gacke - Fišić, Marijana (Array, 2019)
U ovom radu provedena je hidrološka analiza voda izvorišnog dijela rijeke Gacke. Provedene su standardne statističke obrade nizova podataka o karakterističnim mjesečnim i godišnjim protocima te analize krivulja recesije. Radi kompletiranja nizova podataka korištenih u analizi, provedeno je i produljivanje nizova podataka pomoću metoda strojnog učenja, pri čemu je provedena usporedba i diskusija rezultata modeliranja dobivenih po nekoliko upotrijebljenih modela neuronskih mreža i regresijskih stabala odlučivanja. Na temelju provedenih testiranja na nizovima podataka, koji nisu bili uključeni u generiranje modela, utvrđeno je da se korištenim modelima mogu dobro nadomjestiti nedostajući nizovi podataka.