Modeli transformacije zgrade Osnovne škole Saburina u Sarajevu kao posljedica zahtjeva energetske učinkovitosti - Bradić, Haris; Veršić, Zoran (2018)
Rad prikazuje cjelokupan proces analiziranja postojećeg stanja zgrade Osnovne škole Saburina u Sarajevu, dobivene rezultate stvarnih energetskih potreba zgrade i emisije CO2, modele transformacije postojeće zgrade u energetski učinkovite i različitosti modaliteta energetske sanacije. Zgrada na kojoj se provodilo istraživanje građena je u razdoblju između dva svjetska rata.
This article presents the entire analysis of the Primary School building Saburina in Sarajevo, the obtained results regarding the actual energy needs of the building and CO2 emission, models of transforming the existing building into an energy-efficient one and diverse energy rehabilitation models. The building selected for the analysis was built between the two World Wars.
Bilješke uz tekst.
Bibliografija i izvori: str. 256.
Sažetak ; Summary.
Keywords: Energetska učinkovitost -- Modeli transformacije; Osnovna škola Saburina; Sarajevo