Starokršćanski kompleks u Docima kod Vitine : rezultati revizijskih arheoloških istraživanja = The early Christian complex in Doci near Vitina : the results of the revised archaeological research - Rašić, Mirko (Array, 2018)
Lokalitet s bazilikom u Docima je prvi puta istraživan godine 1956., dok su revizijska istraživanja organizirana godine 2015. u kampanji terenske nastave studenta arheologije Sveučilišta u Mostaru. Rezultati revizijskih arheoloških istraživanja omogućili su potpuno novi pogled na stanje ovoga sakralnog sklopa. Pronalazak ulomaka crkvenog namještaja opovrgnula su nagađanja o mogućnosti postojanja drvenoga namještaja. Potvrđeno je da je Prostorija D imala funkciju krstionice koja se, kao i kod velikoga broja crkava ovoga tipa, nalazila na sjevernoj strani. Pronađene su Grobnica 2 i Grobnica 3. Otkriveno je kako se zid između naosa i vestibula zakrivio radi prisutnosti Grobnice 2. U vestibulu je pronađena klupa uz južni zid. Zabilježeno je korištenje antičkih spolija kao građevnoga materijala u kasnoantičkim grobovima (isto kao na Šipkovoj glavici). Pokazalo se i kako je tlocrt publiciran 1959. godine relativno modificiran. Kao najvažniji rezultat smatra se pronalazak grobnice na svod (Grobnice 2) iznad koje se, u različitim fazama, gradi starokršćanski kompleks.