Rodovna i sklonidbena dvojnost imenica u hrvatskome jeziku - Bošnjak Botica, Tomislava (Array, 2018)
Novija istraživanja o morfološkom preobilju podastrla su dovoljno podataka koji dovode u pitanje dosad prevladavajuće mišljenje da jezik izbjegava sinonimiju, odnosno da postojanje jednoga oblika sprječava nastajanje drugoga oblika istoga značenja. U ovom se radu ta pojava obrađuje u okviru hrvatske imenične fleksije, u imenica koje pripadaju dvama rodovima i dvjema sklonidbenim vrstama. Istraživanje prati pojavu i zastupljenost deset odabranih imenica kroz dijakronijske i suvremene potvrde.