Čuvaonice, radne prostorije i konzervatorsko-preparatorska služba od osnutka Etnografskoga muzeja do danas - Grčević, Mihaela (Array, 2019)
Tekst donosi prikaz izmjena izvršenih unutar Muzeja vezano za smještaj stalnoga postava i dogradnju čuvaonica i radnih prostorija od osnutka Muzeja 1919. godine do danas. Zgrada u kojoj je smješten Etnografski muzej jedna je od malobrojnih u gradu Zagrebu koja je građena s muzejskom namjenom, no njezina konstrukcija i koncept unutarnjega uređenja od samoga početka nisu bili adekvatni za obavljanje svih muzejskih djelatnosti, uslijed čega su u nekoliko navrata rađene prenamjene i dogradnje prostorija.