Funkcija vezničkoga spoja ako li u starohrvatskim pravnim tekstovima - Barbarić, Vuk-Tadija (Array, 2019)
U radu se analizira funkcija vezničkoga spoja ako li na korpusu koji se sastoji od odabranih starohrvatskih pravnih tekstova. Koordinate istraživanja smještaju se prema dosadašnjoj literaturi između suprotnosti i emfatičnosti, što se dalje provjerava. Pokazalo se da je Poljički statut posebno pogodan za analizu te da mnogobrojni primjeri upućuju na to da je osnovna funkcija spoja ako li da uvodi dodatni uvjet. Na kraju se upozorava na to da bi se taj spoj mogao smatrati (pojačajnim) uvjetnim konektorom.