Integralni pristup upravljanju geohazardima na području kontakta fliša i krša : Integral approach to geohazard management at Flysch-Karst contact - Štajdohar, Sandra (Array, 2019)
Na kontaktu flišne stijenske mase i vapnenaca, unutar područja središnje i sjeverne Istre te zaleđa Kvarnera evidentirani su brojni geohazardni događaji, a najznačajniji od njih su pojave nestabilnosti. U radu je dan pregled značajki područja istraživanja ključnih za pojavu ovog tipa geohazarda. Napravljen je pregled recentnih nestabilnosti i njihovih posljedica kako bi se pokazala motivacija za istraživanje, a i potreba za razvojem cjelovitog sustava upravljanja postojećim problemom. Kroz istraživanje je razvijen koncept integralnog pristupa upravljanju geohazardima, a predloženi okvir mogao bi se kroz različite mehanizme integrirati u sadašnji način funkcioniranja i smanjenje posljedica za postojeće elemente rizika. Predloženi pristup zahtijeva opsežne i mnogobrojne analize, ali određeni elementi mogli bi se implementirati bez većih zahtjeva.