Kritički osvrt na poimanje apostolata u djelima Živana Bezića - Jurić, Ivica, teolog (Array, 2019)
U radu autor promišlja o apostolatu na temelju pisanih knjiga i članaka Živana Bezića, jednog od najplodnijih pastoralnih teologa u Hrvatskoj u drugoj polovici prošlog stoljeća. U prvom dijelu rada iznosi Bezićevo teološko-pastoralno promišljanje o značenju, povijesnoj upotrebi i temeljima apostolata. U drugom dijelu rada govori o Bezićevoj podjeli, svrsi i područjima apostolata. U trećem dijelu autor se u svjetlu suvremenih dostignuća pastoralne teologije, sa stajališta lateranske škole, kritički osvrće na Bezićevo teološko-pastoralno promišljanje apostolata, na njegovu podjelu te područja i subjekte apostolata. Pastoralni teolog Bezić apostolat promišlja u tradicionalnom duhu i sam pojam apostolata ne upotrebljava jednoznačno u svojim djelima.