Demografska kretanja u Kotoru u vrijeme Drugoga morejskog rata (1714. - 1718.) - Katušić, Maja (Array, 2019)
U radu se na temelju analize matičnih knjiga rođenih, vjenčanih i umrlih Župe sv. Tripuna prikazuju i analiziraju temeljne odrednice vezane uz demografska kretanja u Kotoru u vrijeme posljednjeg mletačko-osmanskog rata (1714. – 1718.). U mjeri u kojoj to dopuštaju izvori promatraju se promjene u kretanju broja rođenih, vjenčanih i umrlih u predratnome, ratnome i poslijeratnome razdoblju. Prikazuju se i veze broja rođenih, vjenčanih i umrlih s podrijetlom i zanimanjem aktera. Dobiveni kotorski rezultati uspoređuju se s kretanjima u Dubrovniku i Puli.