Proizvodnja duhana u Republici Hrvatskoj - Kojić, Nebojša (Array, 2020)
Duhanu su se pripisivala mnoga svojstva, od toga da je "sveta biljka", do toga da nije dobar za konzumaciju. Bez obzira na to, duhan ima tradiciju uzgoja otkako je otkriven Novi svijet. Obično se proizvodnja duhana povezuje s gospodarstvima država. I Republika Hrvatska ima višestoljetnu tradiciju uzgoja duhana. No, slabim subvencioniranjem uzgoja duhana proizvodnja stagnira, odnosno u blagom je padu; dok prirod raste.