Tržište i grad : simbioza poduzeća i općine u Jugoslaviji na primjeru Građevnog kombinata Međimurje - Čakovec (1963.-1981.) - Vejzagić, Saša (Array, 2020)
Članak prati ekspanziju Građevnog kombinata Međimurje iz Čakovca od njegova nastanka u 1960-ima do vrhunca svog poslovnog razvoja na samom kraju 1970-ih. S jedne strane članak predstavlja zanimljivu povijest tehnokracije, poduzetništva i poslovnog razvoja u vrijeme deregulirane planske ekonomije. S druge priča o modernizacijskom iskustvu jugoslavenske agrarne periferije i provincijalnog grada na samim marginama političkog interesa Beograda i Zagreba. Ovo istraživanje, između ostalog, ističe najvažnije karakteristike stvaranja velikih poslovnih sustava u samoupravljanju, a istovremeno proučava odnose i interakciju između poslovne i političke domene na lokalnoj razini. Također posredno preispituje uspjeh tržišne reforme u Jugoslaviji i istražuje odnose između poduzeća i Partije.