Clavi coctiles iz Cibala (Vinkovci) : Clavi coctiles from Cibalae (Vinkovci) - Ožanić Roguljić, Ivana (Array, 2020)
Manjim zaštitnim arheološkim istraživanjima koja su provedena 1990. godine u Vinkovcima na položaju Šokadija, otkriven je dio antičkoga stambenog objekta sa sustavom za grijanje. Detaljnom obradom arheološkoga materijala pronađenoga u ovome objektu indentificirano je, između ostalih nalaza, i više fragmenata šupljih kratkih keramičkih stožaca grublje izrade. Ovi predmeti se dovode u vezu s elementima jednoga specifičnog načina konstrukcije zidnoga dijela hypocausta, tj. zidnoga grijanja. Naime, riječ je o više fragmenata predmeta koji se nazivaju clavi coctiles, u hrvatskoj literaturi manje poznatih tipova keramičkih odstojnika korištenih u termalnim kompleksima diljem Rimskoga carstva.