Nove vrste i nomenklaturne preinake u popisu flore mahovina Hrvatske - 1 - Šegota, Vedran (Array, 2021)
Popis flore mahovina Hrvatske dopunjen je s 27 novih svojti (tri rožnjače, tri jetrenjarke i 21 prava mahovina) pronađenih u posljednjih pet godina. Vrste su unesene u novi modul Mahovine u bazi podataka Flora Croatica (https://hirc.botanica.hr/fcd/beta/Mahovine) u kojem je dosad dostupno ukupno 26674 nalaza mahovina iz 150 literaturnih referenci te manjeg broja opažanja, a uskoro započinje i digitalizacija mahovinskih herbarijskih zbirki. U Hrvatskoj je do sada zabilježeno ukupno 798 svojti mahovina.