Nove vrste i nomenklaturne preinake u popisu flore Hrvatske - 4 - Šegota, Vedran (Array, 2021)
Dosad su u Glasniku Hrvatskog botaničkog društva objavljena tri priloga koja popis flore Hrvatske i bazu podataka Flora Croatica (http://hirc.botanic.hr/fcd) dopunjuju s novoopisanim i novootkrivenim biljnim svojtama te se provode nomenklaturne preinake već postojećih svojti. Kako bi se taj niz i dalje nastavio, ovaj prilog je četvrti u nizu te je u bazu podataka Flora Croatica dodano sedam novih biljnih svojti (Glaux maritima L., Cystopteris dickieana R. Sim, Teucrium x rohlenae K. Malý, Helianthemum jonium Lacaita & Grosser ex Bég., Ornithogalum sibthorpii Greuter, Carex phyllostachys C. A. Mey. i Amaranthus tuberculatus (Moq.) J.D. Sauer) koje se po prvi puta bilježe za Hrvatsku.