Julije Klović na medaljama i medaljonu : Giulio Clovio on medals and on a medallion - Mirnik, Ivan (Array, 2021)
Za svog života Juraj Julije Klović portretiran je na medaljama dvaput - ukoliko nije riječ o dvije inačice iste medalje - a samo jedna medalja sačuvana je do danas i to u Odjelu za numizmatiku i medalje Britanskog muzeja u Londonu. Godine 1632. postavljen je u rimskoj crkvi nadgrobni spomenik J. J. Kloviću s mramornim ovalnim medaljonom s portretom velikoga majstora minijature. U drugoj polovini 17. stoljeća neki ne prevješti medaljer napravio je medalju s poprsjem osobe koja profilom ni u kom slučaju ne sliči Kloviću, iako natpis govori suprotno. Tijekom druge polovine 20. stoljeća neki hrvatski medaljeri (I. Belobrajdić, Z. Brkić, A. Kukec, K. Kovačić, D. Mataušić) posvećivali su Kloviću svoje radove, bilo s njegovim portretom, bilo s reminiscencijama na neke od njegovih vrlo brojnih radova.