O rekonstrukcijskim zahvatima na šibenskom kaštelu sv. Mihovila : About the reconstruction works on St. Michael's Fortress in Šibenik - Glavaš, Ivo (Array, 2021)
U radu se donosi osvrt na radove obnove šibenskog kaštela sv. Mihovila koji su službeno završeni u lipnju 2014. godine. Analiziraju se konzervatorsko-restauratorski metodološki postupci koji su doveli do radikalnih rekonstrukcijskih zahvata na obrambenim bedemima i na podzidu tvrđave te kojima je došlo do uklanjanja ili poništavanja dijela izvornih povijesnih slojeva tvrđave iz razdoblja ranog novog vijeka.