Novija historiografija o grkokatoličkoj Marčanskoj (Svidničkoj/Platejskoj) biskupiji i crkvenoj uniji u Hrvatskoj - Kudelić, Zlatko (Array, 2020)
Autor analizira noviju domaću i inozemnu historiografiju o Marčanskoj (Svidničkoj/Platejskoj) biskupiji i crkvenoj uniji na području Hrvatsko-slavonske vojne krajine. Ukazuje na razlike u interpretacijama kod pojedinih autora i na moguće izvore njihovih zaključaka.