Dokumenti o aktivnostima državnih vlasti pri suzbijanju širenja boljševičkih ideja na području Slavonije i Srijema (1918.-1922.) - Rajković Pejić, Ana (Array, 2021)
Autorica u radu donosi prikaz društveno-političke situacije u razdoblju poslije Prvog svjetskog rata u kontekstu aktivnosti državnih vlasti pri suzbijanju širenja boljševičkih ideja na području Slavonije i Srijema. U radu se zatim predstavljaju relevantni dokumenti Državnog arhiva u Osijeku, kao i građa Centra za izučavanje radničkog i narodnooslobodilačkog pokreta za Slavoniju i Baranju koja se čuva u današnjem Hrvatskom institutu za povijest – Podružnici za povijest Slavonije, Srijema i Baranje. U radu i odabiru dokumenata naglasak je postavljen na djelovanje „oktobaraca“ koji su na tragu revolucionarnih previranja u Europi pokušali djelovati na ovom području u smislu propagiranja boljševičkih ideja.