Encyclopædia Britannica Online : mrežno izdanje pouzdanoga priručnika (2012. - 2020.) - Živić, Tihomir (Array, 2021)
Sa svrhom što potpunijega razumijevanja i donošenja bitnih navedenih zaključaka o općenitome predmetnom pitanju mrežnih priručničkih izdanja, ovaj rad, oprimjeren provedbom i ishodom postupka kakvoćnoga istraživanja Encyclopædije Britannice, daje njezin kraći razvojni pregled i opis glavnih značajka njezinih odabranih izdanja, uz njihovu usporedbu s drugim sličnim priručnicima. Uvodni dio stoga sažeto iznosi gotovo desetljetnu povijest postupnoga Britanničina prijelaza u mrežno okruženje. Raščlanjujući njezine sastavnice, Macropaediju, Micropaediju i Propaediju, i njezino uredničko usmjerenje, središnji pak dio podrobnije razmatra Britanničin put od knjižnične police do računalnoga zaslona te ju dovodi u poredbeni suodnos s ostalim priopćilima na zahtjevnome poslovnom tržištu, poglavito s Wikipedijom. Time je također zaključno ukazano i na neke mogućnosti uporabe takvih suvremenih mrežnih priručničkih sadržaja, koji obavijesnim i priopćajnim proširenjem dosadašnjih granica nedvojbeno postavljaju i nove sustavske razvojne zadatke.