Odstupanja u meteorološkom nazivlju : Deviations in meteorological terminology - Vučetić, Marko, meteorolog (Array, 2021)
U radu je prezentirano prikupljeno meteorološko nazivlje koje je u koliziji s hrvatskim znanstvenim meteorološkim nazivljem. Prikupljanje podataka obavljano je u višegodišnjemu razdoblju u emisijama Hrvatske radiotelevizije (HRT) u kojima su sudjelovali meteorolozi Državnoga hidrometeorološkoga zavoda. Uočeno je da nazivlje samovoljno mijenjaju ne samo pojedini meteorolozi već da to čine i HRT-ovi lektori, a da ni jedno ni drugo meteorološka struka nije verificirala. Najveće promjene vidljive su u nazivlju naoblaka, temperatura, oborina i vjetar. Time je stvoreno paralelno nazivlje kojim se koristi na HRT-u i tako se prenosi korisnicima. Daljnja upotreba tako izmijenjena nazivlja rezultirala je bombastičnim i nesuvislim napisima u svim elektronskim i tiskovnim medijima. Sámo sudjelovanje meteorologa u „mijenjanju nazivlja“ ukazuje na njihovu nedovoljnu upućenost u meteorološko nazivlje. Posebno je na HRT-u problematična (ne)upotreba fizikalnih jedinica i njihova interpretacija te neopravdano mijenjanje stručnih pojmova mimo meteorologa.