Neke smjernice za pastoral braka i obitelji prema apostolskoj pobudnici Amoris Laetitia : (II.) - Šarčević, Ivan (Array, 2021)
Drugi dio članka "Neke smjernice za pastoral braka i obitelji prema apostolskoj pobudnici Amoris Laetitia" koncentrira se na pastoralne smjernice koje proizlaze iz pobudnice Amoris laetitia, a koje se odnose na savjesno razlučivanje okolnosti u kojima nastaju problemi i rastave te na integriranje ostavljenih, razvedenih i rastavljenih u crkvenu zajednicu. Tako se razmatra važnost pojma razlučivanja i njegova slojevitost te različiti tipovi razlučivanja. Drugi dio, posvećen integriranju u zajednicu, želi izložiti integriranje u zajednicu u širem kontekstu te također prikazati osnovne konture i složenost takvoga procesa.