Procjena učinkovitosti održivih sustava odvodnje oborinskih voda na primjeru Sveučilišnog kampusa na Trsatu Efficiency assessment of sustainable urban drainage systems at University Campus Trsat - Maretić, Andrea; Krvavica, Nino (2021)
U ovome radu provedena je analiza sustava za odvodnju oborinskih voda s područja Sveučilišnog kampusa u Rijeci. Pored klasičnog razdjelnog sustava, predložen je i održivi sustav odvodnje oborinskih voda. Učinkovitost ovog prijedloga procijenjena je pomoću hidrološko-hidrauličkog modela. Rezultati su pokazali da implementacija održivog sustava odvodnje oborinskih voda može značajno smanjiti otjecanje do razine kakvo je postajalo na slivu prije početka izgradnje.
In this paper, an analysis of the stormwater drainage system at the University Campus in Rijeka is conducted. In addition to the classic stormwater drainage system, a sustainable stormwater drainage system has been proposed. The efficiency of this proposal was evaluated using a hydrological-hydraulic model. The results show that the implementation of a sustainable stormwater drainage system can significantly reduce runoff to pre-development levels.
Bibliografija: 23 jed.
Sažetak ; Abstract.
Keywords: Oborinske vode -- Odvodnja -- Održivost -- Zelena infrastruktura