Primjena industrijske otpadne PVC piljevine u mortu i betonu : Use of industrial waste PVC sawdust in mortar and concrete - Cukarić, Matei (Array, 2021)
U radu je istraživana mogućnosti primjene industrijske otpadne PVC piljevine kao djelomične zamjene za pijesak u mortu i betonu. U tu svrhu izrađene su mješavine standardnog cementnog morta i običnog betona u kojima je udio pijeska zamijenjen različitim volumnim udjelima PVC piljevine. Rezultati ispitivanja ukazuju na smanjenje obradivosti mješavina te trend smanjenja tlačne i vlačne čvrstoće savijanjem povećanjem udjela PVC piljevine u odnosu na referentni beton.