Interpretacija i metodički pristup pjesmi The Song of Wandering Angus Williama Butlera Yeatsa - Slavić, Dean (Array, 2021)
Članak tumači životopisne okolnosti nastanka i obilježja ustroja pjesme iz naslova. Interpretacija govori o elementima ljubavne poezije potrage, konzumacije i rastanka u tumačenu tekstu, a naglašena je promjena značenja nastala mijenom naslova. Glede ustroja, istaknut je smisao opetovnosti riječi (floor, hazel, lands…) te njihova povezanost sa Staigerovim tumačenje lirike. Objašnjena je uloga broja osam, svijetlih simbola i simetričnosti u sustavu magijskoga priziva. Tekst raspravlja i o stavu ženskoga elementa u pjesmi. Metodički pristup preporučuje motivacije čitanjem učeničkih sastavaka na temu povezanu s epigrafom iz Shakespeareove drame Antonije i Kleopatra. Prikaz osjećaja kazivača i s time povezane modulacije uz svaki stih pjesme koristan je pri interpretativnom čitanju. Tumače se i rasprave, učenički eseji ili pjesme u prozi o stavu djevojke.