Koncept i "svojstva" naravi ljudske osobe u onto–antropološkim i etičkim izazovima i kritikama razvoja umjetne inteligencije - Kutleša, Mislav (Array, 2021)
U radu je s filozofsko–teološkoga gledišta prikazano područje umjetne inteligencije. Ukazuje se na onto–antropološke i etičke izazove u suvremenim inženjerskim i socijalnim pothvatima u kojima dostojanstvo i sigurnost ljudske osobe mogu biti dovedeni u pitanje. Njezina svakodnevna sve učestalija i šira primjena i raznolikost implementiranja rezultirala je potrebom cjelovitoga i kritičkoga osvrta, ukazujući na opasnosti i dalekosežnost posljedica koje bi mogle nastati ako se pojavnost umjetne inteligencije ne bi vrjednovala, regulirala i primjenjivala odgovorno.