[Ferdo Livadić, rukopisna ostavština] - Livadić, Ferdo (1822)
Ostavština Ferde Livadića, sadrži notnu građu u autografima i prijepisima. Prikupio ju je Franjo Ksaver Kuhač (Osijek, 20.11.1834. - Zagreb, 18.06.1911.), hrvatski etnomuzikolog i povjesničar glazbe.
Ferdo Livadić (Celje, 30.05.1799. - Samobor, 8. siječnja 1879.), izvorno Ferdinand Wiesner, hrvatski je skladatelj, violinist i pijanist slovensko-austrijskoga podrijetla. Osim glazbom, bavio se pravom te bio diplomirani pravnik. Opus mu broji više od 250 skladbi, solo pjesmi, klavirskih te komornih djela. Bio je pripadnik ilirskog pokreta, autor jedne od najpoznatijih hrvatskih budnica (Još Hrvatska nije propala).